Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@10:58:49 GMT

نخستین نسخه پیش نمایش اندروید ۱۳ منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۵۸۹۱۴

نخستین نسخه پیش نمایش اندروید ۱۳ منتشر شد

فرارو-چند ماه از انتشار سیستم عامل اندروید ۱۲ توسط گوگل می‌گذرد و با وجود اینکه دستگاه‌های زیادی در انتظار آپدیت شدن به نسخه جدیدتر اندروید هستند، این شرکت در حال کار بر روی جانشین آن است.

به گزارش فرارو، با انتقال از اندروید ۱۲ به ۱۳، گوگل نیز به سنت خود در نامگذاری سیستم‌عامل به نام دسر ادامه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال گذشته اعلام شد که گوگل اندروید ۱۳ را با نام "تیرامیسو" یک دسر ایتالیایی با طعم قهوه، رمز گذاری کرده است. پس از اندروید 9 Pie گوگل از انتخاب نام دسر برای نسخه‌های اندروید خود خودداری کرده بود. این غول جستجو حتی از دادن اسم رمز به اندروید ۱۰ صرف نظر کرد، اما با نام گذاری اندروید ۱۱ بنام کیک قرمز مخملی و اندروید ۱۲ بنام مخروط برفی مجدد سنت پیشین خود را از سر گرفت.

در حال حاضر کاربران گوشی‌های سری پیکسل ۴، ۵ و ۶ امکان دانلود اولین پیش نمایش توسعه دهندگان اندروید ۱۳ را دارند. نسخه جدید با رابط کاربری بهبود یافته و ویژگی‌های جدید مرتبط با حریم خصوصی ارائه می‌شود. نسخه جدید منتشر شده یک نسخه پیش نمایش است و برای اهداف آزمایشی در نظر گرفته شده است، بنابراین این نسخه برای استفاده کاربران مناسب نخواهد بود. توسعه دهندگان با استفاده از زبان طراحی جدید"Material You" بهتر می‌توانند برنامه‌ها را با یکدیگر ادغام کنند.

اصلی‌ترین ویژگی Material You قابلیتی به نام Color Extraction (استخراج رنگ) است. ویژگی استخراج رنگ اندروید، رنگ‌های اصلی پس زمینه گوشی شما را روی سایر منو‌های گوشی مانند تنظیمات سریع و اپلیکیشن‌ها اعمال می‌کند. این ویژگی در ابتدا برای گوشی‌های پیکسل عرضه خواهد شد، اما گوگل می‌گوید در حال همکاری با سایر سازندگان برای انتشار گسترده‌تر آن می‌باشد.

گوگل همچنین در حال تغییر نحوه مدیریت امنیت و مجوز اندروید است. با استفاده از انتخابگر عکس جدید کاربران می‌توانند عکس‌ها و ویدیو‌ها را بدون نیاز به مجوز برای همه عکس‌ها، با استفاده از یک برنامه به اشتراک بگذارند. وقتی سندی را با یک برنامه اندروید به اشتراک می‌گذارید، انتخابگر سندی که ظاهر می‌شود بسیار ایمن است.این انتخابگر به برنامه اجازه نمی‌دهد به همه اسناد شما دسترسی داشته باشد و فقط به اسنادی که شما انتخاب می‌کنید دسترسی خواهد داشت. گوگل سعی دارد امنیت این ویژگی را بیشتر کند. این ویژگی به اندروید ۱۳ محدود نخواهد شد و راه خود را به دستگاه‌های دارای اندروید ۱۱ و بالاتر نیز باز خواهد کرد.

گوگل یک مجوز جدید بنام "NEARBY_WIFI_DEVICES" نیز به اندروید ۱۳ اضافه کرده است که لیستی از دستگاه‌های اطراف را بدون نیاز به مجوز مکان به برنامه‌ها می‌دهد. زبان را نیز می‌توان برای هر برنامه بصورت جداگانه تنظیم کرد. گوگل گفته که قصد دارد ابتدا پیش نمایش توسعه دهندگان اندروید ۱۳ را بمدت چند ماه منتشر کند و سپس در ماه آوریل به نسخه بتا منتقل شود؛ بنابراین احتمالا نسخه پایدار اندروید ۱۳ در ژوئن یا جولای منتشر خواهد شد. در ادامه به بررسی برخی از ویژگی‌های دیگر اولین پیش نمایش توسعه دهندگان اندروید ۱۳ می‌پردازیم:


تنظیمات سریع: اندروید ۱۳ از طریق یک درخواست اختیاری برنامه‌هایی که تنظیمات سریع سفارشی را ارائه می‌کنند را به کاربران اطلاع می‌دهد.
زبان‌های هر برنامه: کاربران دو زبانه ممکن است بخواهند از یک زبان برای سیستم خود و زبان دیگری برای برنامه‌های خود استفاده کنند، اندروید ۱۳ به کاربران این امکان را می‌دهد که زبان دلخواه خود را برای هر اپلیکیشن بصورت جداگانه تنظیم کنند.

Hyphenation: این ویژگی برای اتصال بخش‌های مختلف یک کلمۀ چند بخشی به کار می‌رود. زمانی که خوانایی متن از بین می‌رود، نسخه جدید اندروید به طور خودکار قسمت ناخوانا را مشخص می‌کند. اندروید ۱۳  عملکرد این سیستم را تا ۲۰۰ درصد افزایش می‌دهد.

به روزرسانی‌های گوگل پلی: این سیستم که با نام Project Mainline شناخته می‌شود، به Google اجازه می‌دهد تا به‌روزرسانی‌های اندروید را بدون در نظر گرفتن نسخه، سازنده و ... برای هر گوشی ارسال کند. اندروید ۱۳ این سیستم را بیشتر گسترش می‌دهد.

منبع: gizmochina

منبع: فرارو

کلیدواژه: اندروید 13 اندروید سیستم عامل گوگل توسعه دهندگان اندروید ۱۳ پیش نمایش نسخه جدید برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۵۸۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز به سرگرمی سالم برای مخاطب/ سعید ابوطالب «سناتور» را می‌سازد

نهمین قسمت از برنامه «کافه نقد» با اجرای مهران ده‌نمکی، به تحلیل محتوایی رئالیتی‌شو «پدرخوانده» پرداخت. سعید ابوطالب؛ کارگردان، نویسنده و تهیه‌کننده این رئالیتی‌شو، هادی مومنی؛ فعال رسانه‌ای و عباس گل؛ روزنامه‌نگار مهمانان این برنامه بودند.

ابوطالب در ابتدای این برنامه گفت: بازی‌های نقش منفی یا بازی‌های دورهمی به ویژه مافیا، قبل از اینکه وارد شبکه نمایش خانگی شوند، مردم آن‌ها را در خانه‌هایشان یا در دورهمی‌هایشان بازی می کردند. این مدل رئالیتی‌شو در ابتدا توسط یکی از پلتفرم‌ها به من پیشنهاد شد. من آن را دوست نداشتم زیرا آن را بلد نبودم و فکر نمی‌کردم بتواند چیزی به مخاطب عرضه کند.

وی اضافه کرد: ما نیازمند سرگرمی سالم برای مخاطب هستیم اما آن سرگرمی حتما باید حاوی پیام باشد. درباره این بازی تحقیق کردیم و متوجه شدیم که می‌توانیم آن را هنجاری و خانوادگی کنیم. البته هنجاری از این جهت که ادبیاتی برای بازی ایجاد کنیم. من چند مدل از این بازی را تحت عناوین «شب‌های مافیا»، «ارتش سری»، «ضد» و «پدرخوانده» ساختم؛ به‌علاوه برنامه‌ای به نام «سناتور» را طراحی کردیم که دو ماه دیگر آماده تصویربرداری خواهد بود.

در ادامه، عباس گل گفت: باید کار را در دو بعد فرم و محتوا بررسی کرد. در بحث فرم، مخاطب کار را پس نمی‌زند و یک کار استاندارد و خوش‌ساخت می‌بیند اما در بخش محتوا باید تبعات آن را در نظر گرفت. مثلا از یک مدل محتوا همزمان چند کار پخش می‌شود و این اتفاق مخاطب را اشباع می‌کند. مساله دیگر این است که فضا بیش از حد لاکچری است درصورتی که نیازی نبود.

تهیه‌کننده و کارگردان «شب‌های مافیا» راجع به انتخاب مخاطب برای دیدن محتواها در تلویزیون و سکوها گفت: برنامه‌ها در صداوسیما به این شکل است که مخاطب تلویزیون را روشن می کند، برنامه یا سریال مورد علاقه‌اش را تماشا می‌کند و بعد آن را خاموش می‌کند. اما در نمایش خانگی مخاطب باید اشتراک بخرد زیرا بخش خصوصی است. مخاطب در یک فضای آزاد حق انتخاب دارد. این جریان آزاد برنامه‌سازی است و به جای تنظیم‌گری باید تشویق کرد.

هادی مومنی نیز در ادامه این مباحث افزود: درباره آثاری از این دست یک نوع نقد رایج در فضای عمومی وجود دارد. حتما به گوشتان خورده که مافیا به‌عنوان یک پیام و اثر در دلش ترویج دروغ و فریب‌کاری دارد.

«مافیا» یک بازی روانشناسانه است

ابوطالب درپاسخ به این نوع نقدها توضیح داد: بله این اولین نقد محتوایی بود که به این بازی وارد شد. این بازی، یک بازی روانشناسانه بوده است. کاربردهای روانشناسانه دارد. در این بازی آدم‌بدها یک‌سوم آدم‌خوب‌ها هستند. آنهایی که دروغ می‌گویند آدم‌بدها و آنهایی که راست می‌گویند آدم‌خوب‌ها هستند. درواقع ما دروغ نمی‌گوییم بلکه سعی می‌کنیم دروغ را از راست تشخیص دهیم.

وی ادامه داد: ما انتظار داریم که یک جهان انتزاعی مانند کشتی دزدان دریایی یا انبار قاچاق مافیای سیسیل بسازیم زیرا می‌خواهیم همزات‌پنداری صورت نگیرد. بازیگران جلوی دوربین نقش‌شان را بازی و پشت صحنه با همدیگر روبوسی می‌کنند. نمی‌خواهیم بازیگران لباس ایرانی-اسلامی داشته باشند

تهیه‌کننده «پدرخوانده» افزود: ایراد می‌گیرند که چرا لباس ایرانی-اسلامی ندارند، ما نمی‌خواهیم داشته باشند. حتی روی اسم کاراکترها نیز اسامی سینمایی گذاشته‌ایم. از طرف دیگر این تغییر برای مخاطب، جذاب است. ما رئالیتی‌شو هستیم زیرا متن نداریم. محتوا و خط فکری داریم. می‌دانیم کجا می‌رویم. البته تعدادی از پلتفرم‌ها هم از این برنامه می‌سازند اما به بازیگر متن می‌دهند تا وایرال شود. در صورتی که متن‌نویسی با ذات رئالیتی‌شو مغایرت دارد.

آثاری مانند «پدرخوانده» به مخاطب وفادار بوده‌ است

مومنی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با بیان اینکه وقتی به تاریخ سینما برمی‌گردیم گویی دوگانه‌ای بین آثاری که وفادار به واقعیت بوده‌اند و آثاری که جهان تخیلی را بازتاب می‌دهند، وجود داشته است، سپس خاطرنشان کرد: در سینمای امروز ایران با دو نوع اثر روبه‌رو هستیم. یکی آثاری که توسط نهادها ساخته می شوند و عموما بودجه‌های کلان دارند اما نتواسته‌اند مخاطبان زیادی را جذب کنند. طیف دیگر آثار طنز هستند. در واقع ما دو جریان اصلی در سینما داریم. سینمای محتواگرا و سینمای طنز. خارج از این جریان دیگری نمی‌بینیم.

وی ادامه داد: نگاه برخی منتقدان این است که آثار طنز با تمام ضعف‌هایی که دارند، به روح هنر نزدیک‌ هستند؛ زیرا در آنجا مساله سرگرمی و مخاطب اهمیت دارد. ما این اتفاق را در نمایش خانگی می‌بینیم. در واقع نمایش خانگی معطوف به مخاطب است. به نظر من آثاری مانند «پدرخوانده» به مخاطب وفادار بوده‌اند زیرا مخاطب منفعل نیست. در واقع ما با فعلیت مخاطب روبه‌رو هستیم یعنی اثر طوری ساخته می‌شود که مخاطب به‌عنوان بخشی از اثر وارد آن شود تا خودش جهان معنا و تداعی‌ها را بسازد.

ابوطالب سپس درباره رده سنی این برنامه مطرح کرد: ما درخصوص رده سنی مقاومتی نداریم. هرچند تاکنون تذکری از این بابت به ما داده نشده است. زمانی که ما تصمیم می‌گیریم فصل جدید برنامه را بسازیم به نظرات مخاطبان مبنی بر اینکه کدام بخش‌ها را دوست داشته و کدام بخش‌ها را نداشته‌اند، توجه می‌کنیم. زمانی که مخاطب احساس کند ما به نظر او اهمیت می‌دهیم، با ما همراه می‌شود همچنین اینکه سینما هم به برنامه‌های محتواگرا و هم به برنامه‌های سرگرم‌کننده احتیاج دارد.

برنامه «کافه نقد» با اجرای مهران ده‌نمکی و با هدف نقد و تحلیل سریال‌ها و برنامه‌های تلویزیون و شبکه نمایش خانگی، پنجشنبه‌ها ساعت ۱۸:۳۰ از رادیو نمایش پخش می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • از رویداد هفته آینده گوگل چه انتظاری داشته باشیم؟
  • برنامه‌ اجراهای تازه تماشاخانه‌ ایران‌شهر اعلام شد
  • در نخستین روز از نمایشگاه کتاب چه نشست‌هایی برگزار می‌شود؟
  • حضور ۲۴ تیم در نخستین رویداد فناورانه مدیریت شهری و فرهنگ شهروندی قم
  • اختتامیه نخستین جشنواره قلب شهر برگزار می‌شود
  • تصویب طرح پهنه‌بندی حریم شهر مشهد برای نخستین‌بار
  • «قلیچ» به مستندات یکشنبه خانه هنرمندان ایران رسید
  • نیاز به سرگرمی سالم برای مخاطب/ سعید ابوطالب «سناتور» را می‌سازد
  • برنامه «امتداد» آماده نمایش شد/ بررسی فلسفی حوزه‌های مختلف فرهنگ عامه 
  • هر آنچه باید درباره ویژگی My Week در Google Photos بدانید